Gezondheidscentrum Noord
Open: maandag - vrijdag 8.00u - 17.00u
  Gezondheidscentrum Noord

Gezondheidscentrum Noord wordt flink gemoderniseerd en krijgt apotheek erbij

15 February 2022

,,De grootste uitdaging? Dat is zonder twijfel de boel verbouwen  terwijl de huisartsen en medewerkers hun praktijk ook gewoon moeten blijven draaien”, zegt Jeroen Verkerk van Verkerk Zorgwerk. Hij heeft op verzoek van de (oud-)huisartsen van het gezondheidscentrum het voorwerk gedaan voor wat moet leiden tot een geheel vernieuwde zorgvoorziening. 

Huisartsen met pensioen

Er zijn twee belangrijke redenen om het gezondheidscentrum te verbouwen, zegt Verkerk.  ,,De praktijkruimte was eigendom van vijf huisartsen. Een aantal van hen is onlangs met pensioen gegaan. Ze wilden daarom liever niet langer mede-eigenaar zijn. Bovendien is het gebouw behoorlijk gedateerd, een kleine 40 jaar oud inmiddels. Het oogt ook niet aantrekkelijk meer. In de loop der jaren zijn de praktijken gegroeid en zijn er andere zorgverleners in het pand gekomen. Maar de totale ruimte is niet groter geworden. Er moet veel gebeuren, ook op het gebied van duurzaamheid.” 

Andere gebruikers

Er was ook al langer de wens dat de BENU Apotheek Noord in het gezondheidscentrum trekt. De apotheek van Rob Pijnenburg zit nu nog aan de Sint-Teunislaan, maar verhuist naar het gerenoveerde gezondheidscentrum. Daar blijven na de verbouwing ook psychologen Haga & Dijkstra, Stichting Gezondheidscentrum Noord,  Verloskundigenpraktijk ’s-Hertogenbosch, diëtist Alie Brouwer en De Podotherapeut.

Verkerk verwacht dat aannemer Peters Bouw en Onderhoud na de zomer klaar is met de renovatie en verduurzaming.  Het vernieuwde pand wordt iets groter. ,,We gaan de meters die nu nog dakterras zijn bij het gebouw betrekken.” 

Drie fasen verbouwd

Om de huisartspraktijken door te kunnen laten draaien, wordt de verbouwing in drie fasen gedaan. ,,De kleinere gebruikers kunnen gelukkig tijdelijk uitwijken naar andere locaties”, zegt Verkerk. ,,En de apotheek zit er nu ook nog niet in. We hebben ook een aantal noodgebouwen geplaatst. De trap en lift worden als eerste vernieuwd. Als dat is gedaan, maakt de aannemer de bovenverdieping in orde. Daar kunnen de huisartsen met hun medewerkers dan heen. Dat blijft ook hun plek. Tot slot verbouwen we de begane grond. Daar komt dus de apotheek en een centrale balie.”


Pagina´s met overeenkomsten:

Berichten met overeenkomsten: