Gezondheidscentrum Noord
Open: maandag - vrijdag 8.00u - 17.00u
  Gezondheidscentrum Noord

Vaccinatiedatum 26 maart verplaatst naar 2 april

17 March 2021

Vaccinatie tegen COVID-19 gepauzeerd

De vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca is voorlopig (t/m 28 maart) stilgelegd door het ministerie van VWS. In het buitenland hebben een aantal personen na vaccinatie klachten zoals trombose gemeld. Het is op dit moment niet duidelijk of dit door het AstraZeneca-vaccin komt. Dit wordt in de komende twee weken nader onderzocht in Europa. Onze huisartsenpraktijk heeft mensen die geboren zijn in 1956, 1957 en 1958 , mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger) en mensen met het syndroom van Down die thuis wonen uitgenodigd om te worden geprikt met AstraZeneca-vaccin. 

Heeft u van ons een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie op 26 maart 2021? 

De in ons centrum geplande vaccinaties gaan op 26 maart niet door ! 

Onder voorbehoud is uw vaccinatieafspraak verzet naar hetzelfde tijdstip op  VRIJDAG 2 april 2021 !!

Er zijn geen andere vaccins dan AstraZeneca beschikbaar. 


Behoort u niet tot een van de groepen die hierboven zijn genoemd, maar heeft u wel een afspraak voor vaccinatie bij de GGD? Uw vaccinatieafspraak bij de GGD gaat dan gewoon door, want de GGD gebruikt daarvoor andere vaccins.


Ik ben met het vaccin van AstraZeneca gevaccineerd, wat moet ik nu doen? 

Als u geprikt bent met het AstraZeneca-vaccin en heeft u geen klachten gehad, dan is er geen reden tot zorg. Alleen als u kort geleden geprikt bent en u krijgt na drie dagen (weer) ziekteverschijnselen met daarbij onverwachte en/of onbekende klachten, en/of grotere of kleinere blauwe vlekjes (puntbloedingen) in de huid, dan luidt het advies om direct contact op te nemen met uw huisarts. 

Ik ben nu 1x gevaccineerd met AstraZeneca. Wat betekent dit voor mijn 2e prik?

Tussen de twee vaccinaties met het vaccin van AstraZeneca zit 10 tot 12 weken. Een 2e prik met hetzelfde vaccin wordt geadviseerd. De eerste vaccins van AstraZeneca zijn in Nederland op 12 februari 2021 toegediend. Voor het moment van de tweede prik zal er meer duidelijk zijn. 
U hoeft niet zelf te bellen voor een nieuwe afspraak. Wij nodigen u opnieuw uit wanneer er duidelijkheid is over het vaccin. 

Heeft u nog vragen over dit besluit? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

 


Pagina´s met overeenkomsten:

Berichten met overeenkomsten: